2011-07-31(Pic: jakandjil.com)


2011-07-30Miljontals barn i länderna på Afrikas horn lider allvarlig brist på både mat och vatten då regnet uteblir och priset på mat kraftigt stiger.

Torkan har lett till allvarlig brist på vatten och mat för barn och deras familjer i Kenya, Somalia och Etiopien. Mer än nio miljoner människor – hälften av dem barn – står inför den värsta livsmedelskrisen någonsin.

– Alla vår boskap har dött, så vi har ingenting kvar att äta, säger Habiba Yunis, hustru till en bonde i norra Kenya.

– Det finns inget vatten alls i närheten: det har inte regnat på mer än ett år, säger hon. Vi har ingenting att äta och ingenting att dricka, och vi är väldigt långt borta från någon hjälp.


Barn får bara mat en gång om dagen

I vissa områden i norra Kenya är mer än vart fjärde barn undernärt efter att regnet har uteblivit flera regnperioder i rad. Enligt en undersökning som Rädda Barnen har gjort i området kan nästan inte några familjer äta sig mätta: många äter bara en gång per dag.

I Etiopien har frånvaron av en regnperiod och förseningen av nästa, gjort att det inte heller finns mat och vatten till boskapen.

– När människor förlorar sin boskap så förlorar de också sin tillgång på mat, sitt levebröd och sina besparingar i ett enda slag, säger Matt Croucher, Rädda Barnens katastrofchef för Östra Afrika.

– Och samtidigt som de förlorar sin köpkraft, stiger priset på mat. Den kombinationen kan vara dödlig. Vi måste agera nu.


Vad Rädda Barnen gör

Över hela Kenya, Somalia och Etiopien är miljontals barn hungriga och törstiga. Många är eller håller på att bli undernärda, och vi bedömer att utan hjälp kommer många i de värst drabbade områdena inte att överleva.

Det här gör vi för närvarande på Afrikas horn:

  • Vi distribuerar livsviktigt vatten till områden som drabbats hårt av torkan, och vi förbättrar vattenförsörjningen och saniteten i vårdcentraler och skolor.
  • Vi tillhandahåller dunkar, vattenfilter och vattenreningstabletter för att vattnet ska vara säkert att dricka.
  • Vi behandlar undernärda barn. Den livräddande behandlingen är oftast snabb och enkel - hittills i år har vi behandlat över 8000 undernärda barn på vårt center för matdistribution i Somalia.
  • Vi hjälper familjer att få råd med näringsrik mat genom att dela ut matkuponger som kan användas i lokala mataffärer, och stödjer därmed den lokala marknaden.
  • Genom kontantöverföringar kan vi stödja människor som har förlorat sina inkomster, så att de kan köpa det mest nödvändiga till sina barn.


Vad kan du göra för att hjälpa?

Behovet av hjälp är fortfarande stort. Genom att ge ett bidrag till vår Katastroffond stödjer du oss i vårt arbete att ge barnen i de utsatta områdena tillgång till mat och vatten.


(Text/bild: https://www.rb.se/vartarbete/internationellt/krig-och-katastrofer/pagaendeinsatser/ostafrika/Pages/default.aspx)


2011-07-28Give me!


2011-07-28

Elle Fanning på Love Magazine's senaste omslag fotad av Mert & Marcus

- Helt otroligt omslag!
Idag firar vi 4 år & 2 månader, helt underbart! <3


2011-07-26


Nu ska vi göra Per Moberg´s chokladbollar.


KRAM


2011-07-24
2011-07-23INSPO


2011-07-12


2011-07-10Har städat och plockat hela dagen samt tvättat lite, bla två mattor. Känns bra att tvätta mattor ibland, de känns liksom rent, ha ha de där lät knas juh.


 Snart blir det middag och sen ska jag försöka fixa ihop några bra sommar outfits, de är liksom svårare än va man tror. Man har en bild i  hjärnan sen så blir de knas ha ha.


Vad har ni alla gjort idag? Stekt i solen/badat?PUSS! !


2011-07-08


2011-07-07i am in love


2011-07-05INSPO


2011-07-05MISSONI


2011-07-01

Kate Moss har gift sig i John Galliano, hon ser helt otrolig ut!- Hej!


Har varit galet sjuk sen i söndags, därför ingen update. Men nu börjar de bli lite bättre. Fast rösten vill verkligen inte komma tillbaka, någon som ej vill att jag ska prata på ett tag? Ha ha.


Imorgon blir de full rulle. Hoppas bara jag pallar. Får dricka MASSOR av vatten så ska jag nog klara av en hel dag ute. Hoppas på det bästa!


Hoppas ni njuter av solen och värmen och tvätta händerna ofta så ni inte blir sjuka.


Nu ska vi spela Guitar Hero!

PUSS PÅ ER! <3


RSS 2.0