2010-02-25



John Galliano gripen i Paris



John Galliano hölls av franska polisen för påstådda övergrepp och göra antisemitiska kommentarer. Foto: Francois Guillot / AFP / Getty Images

Den brittiska mode designern John Galliano har gripits i Paris för påstådd misshandel och göra antisemitiska uttalanden efter en sen natt dricka session.

Den flamboyant designer, som är chef för den franska couture huset Dior, greps i stadsdelen Marais efter påstås verbalt accosting ett par sitter på ett café terrass.

Galliano drack på en bar innan gräl där han påstås slungade förolämpningar på ett par. Han greps och fördes till en polisstation för en nykterhet test där han fann honom att vara precis över den lagliga gränsen.

Polisen eskorterade sedan tillbaka till sitt hem utan att lämna några anklagelser mot honom. En poliskälla till Reuters utbrottet föranleddes av stress inför kommande Paris Fashion Week, där Diors show är alltid i fokus.

Galliano släpptes på rekommendation av riksåklagaren.

Dior har vägrat att kommentera händelsen.

Galliano, 50, som tog över den kreativa tyglar Dior 1996 har varit baserad i Paris i 20 år. Han är en vanlig ansikte i stadsdelen Marais, där han har ofta setts köra en skrikig klassisk bil, en gammaldags gul taxi.

Området är den historiska stadskärnan i den judiska församlingen i Paris och var starkt inriktade på-utvisning runda ups av den nazistiska ockupationen. På senare år har dess smala gator har tagits över av trendiga affärer och barer.

(Pic/Info: http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2011/feb/25/john-galliano-arrested-drinking-paris)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0